Het digitale omgevingsplan behapbaar?

Het omgevingsplan vervangt niet alleen het be­stemmingsplan, maar ook allerlei andere ge­meentelijke regelingen op het gebied van de fysieke leefomgeving. Welke functie is waar toegestaan, wat mag gebouwd worden en hoe, welke bomen mogen gekapt worden, hoeveel geluid en geur mag veroorzaakt worden, hoe worden afvalstoffen ingezameld, welke regels gelden voor reclame-uitingen, voor horecaterrassen, mag ik een uitrit maken, hoe mag een weg gebruikt worden? Allemaal vragen waar het integrale omgevingsplan een antwoord op moet gaan geven. De Proeftuin Omgevingsplan, mede ontwikkeld door Tercera, is een vingeroefening om te kijken hoe dit omgevingsplan digitaal toegankelijk gemaakt kan worden.

Klik hier om het artikel in GIS-magazine te lezen

Tercera heeft een unieke methode ontwikkeld waarmee Omgevingsplannen die in het kader van de Crisis- en Herstelwet worden opgesteld, zowel via de kaart als de tekst optimaal kunnen worden ontsloten.

Kennis en ervaring

We hebben jarenlange  ervaring in het opstellen van ruimtelijke plannen en het ontwikkelen van webbased software op basis van de Nwro standaarden. Met deze kennis hebben wij gemeenten en provincies begeleidt bij het digitaliseren.

De omgevingsplan viewer

De Tercera viewer wordt al jarenlang gebruikt door de meerderheid van de provincies en door tientallen gemeenten. Deze viewer is doorontwikkeld zodat ook omgevingsplannen kunnen worden getoond. Dit alles is webbased daardoor kunnen wij snel een omgevingsplan
viewer leveren waarmee uw plan snel kan worden ontsloten op uw eigen website.

Onderstaande voorbeelden geven een goede indruk van de omgevingsplan viewer mogelijkheden:

De voordelen van de Tercera viewer.

  • Naast het omgevingsplan is hij geschikt geschikt voor alle plannen soorten.
  • Alles is geheel webbased.
  • Het is geen maatwerk software en wordt al jaren door verschillende overheden gebruikt
  • Geen installatie nodig
  • Geen IT kosten de viewer draait bij Tercera
  • Geen update kosten

Meer informatie over het omgevingsplan of de viewer?

Heeft u nog vragen over wat wij kunnen betekenen voor uw organisatie?

Graag komen wij een keer vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Omgevingsplan Alphen aan den RijnU kunt contact met ons opnemen per telefoon op 0566712010 mailen kan natuurlijk ook info@tercera.nl