Huidige bestemmingsplannen objectgericht opstellen (Praktische tips Deel 3)

Met de Omgevingswet wordt alles eenvoudig beter’. Een van de verbeteringen is dat als je op een artikel in een Omgevingsplan klikt, je het bijbehorende werkingsgebied te zien krijgt.
Hiervoor hoef je niet op de Omgevingswet te wachten: het kan nu ook al! De huidige Rostandaarden biedt deze mogelijkheid, maar veel gemeenten weten dit niet.
Voorbeelden zijn:

Omgevingsvisie van de provincie Groningen
https://groningen.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO9920Omgevingsvisie2015-VA01

Omgevingsplan Rijnhaven-Oost van de gemeente Alphen aan den Rijn
https://alphenaandenrijn.tercera-ro.nl/MapViewer/Default.aspx?id=NLIMRO0484ChwRijnhavenOost-VG01

In deze voorbeelden zie je dat je niet alleen van kaart naar tekst, maar ook van tekst naar kaart kunt gaan. Precies zoals straks onder de Omgevingswet ook de bedoeling is.

objectgerichte tekst

Zowel de provincie Groningen en de gemeente Alphen aan den Rijn hebben gebruik gemaakt van planteksten die in Tercera-Tekst volgens de norm voor objectgerichte planteksten zijn opgesteld (IMROPT2012). Tercera was als medeopsteller nauw betrokken bij de praktijkrichtlijn voor objectgerichte planteksten (PRPT2012).
Ruimtelijkeplannen toont deze plannen nog alleen van kaart naar tekst, maar in de Tercera-viewer is het wel mogelijk om van tekst naar kaart te gaan. Hiervoor is verder geen maatwerk nodig: zowel Tercera-Tekst en Tercera-Viewer zijn bestaande produkten die al in gebruik zijn bij tientallen overheden.

Graag komen we een keer langs om dit nader toe te lichten en te demonstreren. Ook is het mogelijk voor gemeenten om de tekstverwerker en/of viewer gratis een maand uit te proberen. Neem hiervoor contact met ons op via: http://www.tercera.nl/contact/