Over Tercera

Tercera ‘uw partner in ruimtelijke ordening is in 2001 opgericht door Lieuwe Koopmans, Kees Kersten en Freek Wonnink. De drie hadden elkaar leren kennen door hun werk bij provinciale overheden. Kees en Freek werkten al langer samen in het ontwerp en hosten van websites, dat zij naast hun werk deden en waarmee ze al een aardige klantenkring hadden opgebouwd. Het was de ontmoeting met Lieuwe die de impuls gaf in de richting van de ruimtelijke ordening.
Vanaf het begin was het voor de drie duidelijk dat de toekomst lag in webapplicaties. Niet geheel verrassend waren de eerste opdrachtgevers provinciale overheden. Dat gaf het bedrijf de kans om een stevige basis te leggen.

Die basis was het uitgangspunt om andere provincies te benaderen en ook om gemeenten te interesseren. Onder gemeenten bleek de aanpak van Tercera vooral aan te slaan onder middelgrote en kleine organisaties, die veel baat blijken te hebben bij het eenvoudige gebruik voor RO-medewerkers en de lage beheerslast voor de ICT-afdeling. Mede door onze filosofie is inmiddels het Ministerie van I&M, Rijkswaterstaat, alle provincies, ca 50 gemeenten en een aantal bureau’s klant van Tercera en is het team uitgebreid met vijf nieuwe medewerkers.

Freek Wonnink

Freek Wonnink
Klantvriendelijkheid en servicegerichtheid staat bij Freek hoog in het vaandel. Hij is verantwoordelijk voor de acquisitie en samen met Lieuwe voor onze, met een uitmuntend beoordeelde, service en support.

 

 

 

 

kees kersten

Kees Kersten
Creatieveling en doorzetter! Geef Kees een kan (sterke) koffie, sluit de deur en wacht rustig af. Kees stuurt, vanuit een gedegen kennis van geo-informatica en softwareontwikkeling, het team van programmeurs aan.

 

 

 
Lieuwe Koopmans
Lieuwe Koopmans
Houdt van afwisseling. Met helpdesk, Omgevingswet Rostandaarden, trainingen geven, klanten bezoeken op zijn vouwfiets en nieuwe ideeën uitwerken vult hij zijn dagen.

 

 

 

Matthijs DrostMatthijs Drost
Ondanks zijn afwijkende muzieksmaak een aanwinst voor ons team. Matthijs houdt onze IT-infrastructuur goed in de gaten en zorgt er voor dat we zeer weinig storingen hebben.