Over Tercera

Tercera is in 2001 opgericht door Lieuwe Koopmans, Kees Kersten en Freek Wonnink. De drie hadden elkaar leren kennen door hun werk bij provinciale overheden. Kees en Freek werkten al langer samen in het ontwerp en hosten van websites, dat zij naast hun werk deden en waarmee ze al een aardige klantenkring hadden opgebouwd. Het was de ontmoeting met Lieuwe die de impuls gaf in de richting van de fysieke leefomgeving.

Vanaf het begin was het voor de drie duidelijk dat de toekomst lag in webapplicaties. Niet geheel verrassend waren de eerste opdrachtgevers provinciale overheden. Dat gaf het bedrijf de kans om een stevige basis te leggen.

Die basis was het uitgangspunt om andere provincies te benaderen en ook om gemeenten te interesseren. Onder gemeenten bleek de aanpak van Tercera vooral aan te slaan onder middelgrote en kleine organisaties, die veel baat blijken te hebben bij het eenvoudige gebruik voor beleidsmedewerkers en de lage beheerslast voor de ICT-afdeling. Mede door onze filosofie is inmiddels het Ministerie, 10 provincies, 2 waterschappen en ruim 70 gemeenten klant van Tercera en bestaat het team inmiddels uit 15 medewerkers.

Tercera is het eerste bedrijf dat een werkende digikoppeling via software met de Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB) heeft ontwikkeld. Tercera-Tekst is de eerste editor waarmee conform de STOP/TPOD-standaarden kan worden geannoteerd.
Om deze redenen wordt Tercera veel gevraagd om pilots van het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) met haar software te ondersteunen.