Succesvolle test met nieuwe landelijke voorziening (LVBB – Omgevingswet)

Na bijna 8 jaar digitaliseringsverplichting is het voor iedereen die plannen beschikbaar stelt (publiceert) al heel normaal:

•    je waarmerkt je plan en ’s nachts haalt ruimtelijkeplannen deze op en het plan is de volgende dag te raadplegen door iedereen;
•    daarnaast doe je de officiële bekendmaking van het plan via het GVOP (Gemeenschappelijke Voorziening Officiële Publicaties).

Straks, onder de Omgevingswet, gaat dit een stuk minder omslachtig. Via de nieuwe Landelijke Voorziening Bekendmaken en Beschikbaar stellen (LVBB) doe je het beschikbaar stellen en het bekendmaken in één handeling.
Ook het ’s nachts ophalen (‘harvesten’) is straks verleden tijd. De LVBB gaat werken met digikoppeling. Dit houdt in dat via een beveiligde verbinding de wijziging van bijvoorbeeld een Omgevingsplan direct wordt verstuurd en verwerkt.
De afgelopen maanden heeft Tercera meegewerkt aan een pilot van het Ministerie waarin deze nieuwe methode van communiceren is getest. Afgelopen week is het Tercera gelukt om via een beveiligde verbinding een wijzigingsset te versturen naar het LVBB in aanbouw en vervolgens een bericht terug te ontvangen dat alles correct ontvangen is. Tercera is hiermee de eerste leverancier die met een eigen adapter succesvol heeft gecommuniceerd met het LVBB in aanbouw.

Op 14 december a.s. van 13.00 tot 16.00 uur organiseert Provero een themabijeenkomst die in het teken staat van de resultaten van de praktijkproeven van de nieuwe standaarden van de Omgevingswet. Tercera zal hier een toelichting geven over deze pilot met het LVBB. Voor meer informatie over deze bijeenkomst zie:
https://www.provero.nl/evenement/provero-themabijeenkomst/#1486476858025-9e183ed1-d8ff

Meer weten over het LVBB of over het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO) in het algemeen? We komen graag een keer langs voor een presentatie. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via: http://www.tercera.nl/contact